Restaurant- og matfag

Å velge og vurdere ulike råvarer og produkter er sentralt i opplæringen på vg1. Elevene skal også lære om servering og produksjon. Opplæringen skal gi kompetanse om mat og drikke i en helsefremmende livsstil.

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring

  • tilberedning og servering av mat

  • behandling av råvarer, mat og drikke

  • om mattradisjoner

  • om helsefremmende livsstil og hygiene


Du bør være

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag

  • kreativ og nøyaktig

  • serviceinnstilt

Du kan bli

  • kokk, ernæringskokk eller servitør

  • baker eller konditor

  • pølsemaker eller kjøttskjærer

  • slakter, butikkslakter eller sjømathandler

  • fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon

Kilde: vilbli.no

Filmer

Oversikt over utdanningsprogrammet

Restaurant og matfag.pdf