Restaurant- og matfag
Å velge og vurdere ulike råvarer og produkter er sentralt i opplæringen på vg1. Elevene skal også lære om servering og produksjon. Opplæringen skal gi kompetanse om mat og drikke i en helsefremmende livsstil.
Å velge og vurdere ulike råvarer og produkter er sentralt i opplæringen på vg1. Elevene skal også lære om servering og produksjon. Opplæringen skal gi kompetanse om mat og drikke i en helsefremmende livsstil.
YRKESFAGLIG
YRKESFAGLIG
Du lærer
Du lærer
om kosthold, næringsmidler og ernæring
tilberedning og servering av mat
behandling av råvarer, mat og drikke
om mattradisjoner
om helsefremmende livsstil og hygiene
Du bør være
Du bør være
praktisk anlagt og ha godt håndlag
kreativ og nøyaktig
serviceinnstilt
Du kan bli
Du kan bli
kokk, ernæringskokk eller servitør
baker eller konditor
pølsemaker eller kjøttskjærer
slakter, butikkslakter eller sjømathandler
fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
Filmer
Filmer
Oversikt over utdanningsprogrammet
Oversikt over utdanningsprogrammet
Restaurant og matfag.pdf